(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Celozrnné kaiserky
Potřebné ingredience
250 ml mléka 80g oleje (slunečnicový) 130 g bílého jogurtu 125g celozrnné žitné mouky 125 g celozrnné pšeničné mouky 200g hladké mouky 50gr polohrubé mouky 2 lžičky soli 1 lžička cukru 2 lžičky sušeného droždí
Postup přípravy
V uvedeném pořadí dáme do domácí pekárny na program těsto. Po vykynutí rozdělíme na cca 12 kousků. Umotáme kaiserky dle návodu paní Veronika G. (Verča-Berda) ID 185055 http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=137963...moc děkuji.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem,posypeme sezamem a lněnými semínky, pečeme na 180-200 na horkovzduchu cca 15 minut.
Ty velké mají cca 100g po upečení. Menší cca 60g.
Potřeme rozšlehaným vajíčkem,posypeme sezamem a lněnými semínky, pečeme na 180-200 na horkovzduchu cca 15 minut.
Ty velké mají cca 100g po upečení. Menší cca 60g.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kykča2
(upraveno)
22. 3. 2014, 19:51
jsou vynikajici ja je delala,,,bezva!!! a celozrné jsou aspon hodně částečně myslím,,,dobrej recept
vajnarka
(upraveno)
6. 4. 2014, 15:18
@Kykča2
děkuju...jsem ráda,že chutnají
Vera N
(upraveno)
14. 3. 2014, 13:55
Vypadají lákavě. Vyzkouším.
Simonecka2007
(upraveno)
13. 3. 2014, 11:58
tie vyskúšam
Brblalka
(upraveno)
13. 3. 2014, 11:10
Velmi povedené. V poslední době se tak trochu zaměřuji na výživu a tak mne zajímalo, které pečivo je možné nazvat celozrnným, protože mne pečivo z obchodů už štve, jak je barvené karamelem. Spousta zákazníků nad tím pak nepřemýšlí a neuvědomuje si, že je to vlastně ještě horší než si koupit bílý rohlík, u kterého se nic nezastírá. Podle vyhl. 333/1997 Sb. musí pečivo nazvané jako celozrnné obsahovat min. 80% celozrnné mouky atd. Takže bych vaše kaiserky takto nenazvala, ale to prosím neberte jako rýpání, spousta receptů je tu takto nazvána. Je to jen takové zamyšlení nad dnešními názvy pečiva.... Hezký den.
vajnarka
(upraveno)
6. 4. 2014, 15:17
@Brblalka
Šárko,máte pravdu...postupně chci upravovat poměr mouky,aby bylo více celozrnné..díky za komentář